Ga naar de inhoud
Home » Artikels » De voordelen van slim verwarmen

De voordelen van slim verwarmen

  Steeds meer Belgen maken hun woning slim. De laatste jaren is domotica populairder geworden, alledaagse manuele activiteiten in huis gebeuren steeds vaker via een smartphone of een voice command. Ook verwarming is slimmer geworden. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en voordelen van slim verwarmen.

  Slim verwarmen is op een digitale, overzichtelijke manier je woning of kantoor verwarmen. Je gebruiksdata wordt opgeslagen en geanalyseerd om je verbruik te optimaliseren.

  Hiervoor werken meerdere systemen harmonieus samen. Je warmtepomp kan bijvoorbeeld zien hoeveel elektriciteit je zonnepanelen opwekken, om op basis hiervan meer of minder te verbruiken.

  Ook jij als eindgebruiker kan deze data zien en ernaar handelen. Via een centrale app kun je apparaten aansturen om je wooncomfort te verhogen en je energieverbruik in de hand te houden.

  Om slim te verwarmen, heb je een centraal systeem nodig. Deze hub communiceert met compatibele apparaten en geeft jou de volledige controle. Het systeem dat wij aanraden, is de Viessmann One Base.

  De One Base is erg betrouwbaar en bevat de nieuwste mogelijkheden. De app is erg gebruiksvriendelijk en geeft je tal van opties om je energieverbruik te managen.

  Met een slim verwarminssysteem heb je een gemakkelijke, betrouwbare en snelle manier om je volledige energiesysteem te bedienen via een centrale app. Het platform bundelt je apparaten en elektronische toepassingen. Je hebt dus één platform om het klimaat en de energie in je woning te managen.

  Door alles beschikbaar te hebben in één systeem, wordt je energieverbruik overzichtelijk, duidelijk en gemakkelijke te optimaliseren.

  Een slim verwarmingssysteem integreert naadloos elk smart home-apparaat in gebruik. Niet alleen verwarmings- of koelingstoestellen, maar ook andere apparaten zoals slimme wasmachines of verlichting.

  Sommige verwarmingssystemen, zoals de Viessmann One Base, zijn compatibel met alle aanvullende digitale diensten. Je kunt probleemloos je slimme verwarming met je stem bedienen via je Google Assistant of Amazon Alexa.

  Bij de Viessmann One Base zit een speciaal ontwikkelde energiecockpit. Dit is een app die je kunt raadplegen via smartphone of tablet. Je kunt er alle energiestromen in huis mee monitoren, managen en optimaliseren.

  De cockpit analyseert data en laat je de actuele en oude niveaus van zelfvoorziening en eigenverbruik zien. Dankzij de inzichten kun je op de juiste momenten verbruiken en sluimerverbruik snel opsporen en verhelpen.

  Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We beantwoorden met plezier al je vragen over slim verwarmen, energiemanagement en de mogelijkheden van de Viessmann One Base.